Μέχρι και πριν από μερικά χρόνια, οι θεραπείες ιατρικής αισθητικής θεωρούνταν συχνά ταμπού. Αλλά αυτό έχει πλέον αλλάξει! Οι θεραπείες ιατρικής αισθητικής δεν είναι αυτό που ήταν κάποτε και είναι πραγματικά δύσκολο να βρείτε κάποιο καλό λόγο για να μην τις δοκιμάσετε, καθώς τώρα οι περισσότερες από αυτές είναι μη επεμβατικές, δεν χρειάζονται χρόνο αποκατάστασης και προσφέρουν πραγματικά αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Το microneedling είναι μια τέτοια θεραπεία.

Μπορεί να σας φοβίζει λίγο η όλη ιδέα, αλλά επιτρέψτε μας να σας διαβεβαιώσουμε ότι δεν έχετε κανένα λόγο να φοβάστε. Το Microneedling είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιεί πολύ λεπτές, μικροσκοπικές βελόνες για να τρυπήσει τα εξωτερικά στρώματα του δέρματος, έτσι μόλις και που θα αισθανθείτε κάτι. Αλλά το πιο σημαντικό, μετά τη θεραπεία το δέρμα σας θα φαίνεται απλά καταπληκτικό, κάνοντας κάθε μικροβελονιά να αξίζει τον κόπο. Αλήθεια.

Οι μικροτραυματισμοί που δημιουργούν οι βελόνες προάγουν τη διαδικασία επούλωσης του δέρματος, η οποία οδηγεί στη δημιουργία αυξητικών παραγόντων που διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, κάνοντας το δέρμα σας να φαίνεται πιο σφριγηλό και πιο υγιές. Επιπλέον, αυτοί οι μικροτραυματισμοί κάνουν το δέρμα σας να απορροφά πιο αποτελεσματικά και την εξατομικευμένη  φόρμουλα που χρησιμοποιείται στη θεραπεία να διεισδύει πιο βαθιά.

Δεδομένου ότι το microneedling διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, μειώνει την εμφάνιση των πόρων, των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών. Επίσης, βοηθά τη σύσφιξη του δέρματος και ξεθωριάζει τα επιφανειακά σημάδια, όπως τις ουλές ακμής ή τις ραγάδες. Το Microneedling προσφέρει παρόμοια αποτελέσματα με τη χημική απολέπιση, τα λέιζερ και την απόξεση του δέρματος, αλλά είναι λιγότερο επεμβατική θεραπεία και δεν αφαιρεί την επιδερμίδα, επομένως δεν απαιτεί χρόνο αποκατάστασης, δεν είναι οδυνηρή και οι παρενέργειες είναι ελάχιστες.

Η θεραπεία είναι αρκετά γρήγορη – χρειάζεται λιγότερο από μία ώρα για να εφαρμοστεί σε ολόκληρο το πρόσωπο- και τα αποτελέσματα μπορούν να διαρκέσουν μέχρι και ένα χρόνο! Συνολικά, χρειάζονται περίπου 6 έως 8 βδομάδες για να είναι εμφανή τα πλήρη αποτελέσματα. Βέβαια, η διάρκεια των αποτελεσμάτων εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η γενική υγεία, η διατροφή και η έκθεση στον ήλιο.

Αμέσως μετά τη θεραπεία, μπορεί να παρατηρήσετε ένα ελαφρύ κοκκίνισμα το οποίο  υποχωρεί εντός 24 ωρών. Επίσης, μπορεί να αισθανθείτε το δέρμα σας λίγο τεντωμένο και λίγο ευαίσθητο, αλλά και αυτό περνά μετά από λίγες ώρες. Μέσα σε 48 ώρες το δέρμα σας θα έχει αποθεραπευτεί τελείως.

Γενικά, το microneedling είναι μία από τις ελάχιστες θεραπείες ιατρικής αισθητικής που είναι κατάλληλες για όλους τους τύπους δέρματος, συμπεριλαμβανομένων και των σκούρων ή των ευαίσθητων επιδερμίδων. Όμως, το πιο εκπληκτικό πράγμα σχετικά με το microneedling είναι ότι τα αποτελέσματα είναι συσσωρευτικά – σε κάθε συνεδρία το δέρμα δημιουργεί νέο κολλαγόνο – έτσι ώστε όσες περισσότερες θεραπείες κάνετε, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχετε. Φανταστικό, έτσι δεν είναι;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

IDEAL AESTHETICS NICOSIA

G. Nicolaou Tower, 2nd and 3rd floor
205 Strovolos Ave.
2049 Strovolos, Nicosia, Cyprus

[email protected]
Tel: +35722769300
Fax: +35722761720

WORKING HOURS
Mon – Fr: 9:00 – 19:30
Sat – Sun: Closed

IDEAL AESTHETICS LIMASSOL

Suite 101 3 Tzeni Karezi St.,
Agia Fylaxi,
3135 Limassol, Cyprus

[email protected]
Tel: +35725746300

WORKING HOURS
Mon: Closed
Tu. – Fr.: 10:00 – 18:00
Sat.: 9:00 – 17:00
Sun: Closed

ARETAEIO HOSPITAL

Plastic and Reconstructive Surgery
55-57 Andreas Avraamides,
2025 Strovolos, Nicosia, Cyprus

[email protected]
Tel: +35722200421
Fax: +35722761720

WORKING HOURS
24 hours service