Microneedling – (Collagen Induction Therapy)

Microneedling – (Collagen Induction Therapy)

Η βελόνωση του δέρματος, η οποία ονομάζεται επίσης θεραπεία μικροβελονισμού, είναι μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία αναζωογόνησης του δέρματος και επαγωγής κολλαγόνου. Η θεραπεία περιλαμβάνει τη χρήση μιας χειροκίνητης ή μηχανικής συσκευής – ενός δερματικού κυλίνδρου ή μιας μηχανικής συσκευής με μια άκρη που περιέχει λεπτές βελόνες, το Dermapen.

Οι βελόνες (βάθος 0.25-2.5mm), χρησιμοποιούνται για την παρακέντηση του δέρματος, ώστε να δημιουργηθεί ελεγχόμενος τραυματισμός του δέρματος. Κάθε παρακέντηση δημιουργεί ένα κανάλι που ενεργοποιεί τους φυσικούς μηχανισμούς του σώματος για την παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης. Μέσω της διαδικασίας της νεοαγγείωσης και της νεοκολλαγονέσεως, βελτιώνεται η υφή και η σφρηγιλότητα του δέρματος ενώ μειώνονται οι ουλές, το μέγεθος των πόρων και οι ραγάδες.

Κατά τη διάρκεια μιας θεραπείας μικροβελονισμού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάποιο εξειδικευμένο διάλυμα/κοκτέιλ δραστικών συστατικών, όπως για παράδειγμα υαλουρονικό οξύ, αντιοξειδωτικές βιταμίνες, πεπτίδια, αμινοξέα κλπ. για να ενισχύση τη θεραπεία. Το κοκτέιλ διεισδύει στο επιφανειακό στρώμα του δέρματος και φθάνει στα βαθιά στρώματα και στο χόριο. Ανάλογα με τα δραστικά συστατικά τα οποία περιέχει το κοκτέιλ, δρα σε διάφορες κυτταρικές διεργασίες που προάγουν την αναζωογόνηση του δέρματος, την αντι-οξείδωση, την ενυδάτωση, τη σύνθεση κολλαγόνου και ελαστίνης ενώ ταυτόχρονα εμποδίζουν την παραγωγή μελανίνης.

Ανάλογα με το πρόβλημα και την περιοχή που θεραπεύεται, ο γιατρός ή ο εξειδικευμένος θεραπευτής θα υποδείξει το βάθος της διαδικασίας μικροβελονισμού και θα προσδιορίσει τις απαιτούμενες συνεδρίες.

Ο μικροβελονισμός είναι πολύ άνετη διαδικασία κατά την οποία χρησιμοποιείται τοπική αναισθητική κρέμα. Χρειάζεται ελάχιστος ως καθόλου χρόνος αποκατάστασης, ανάλογα με το βάθος και την ένταση της διαδικασίας που θα χρησιμοποιηθεί.

Η συσκευή Dermapen έχει ρυθμιζόμενο βάθος micro-needling, από 0,25 έως 2,5 mm, ανάλογα με την περιοχή που θεραπεύεται, την ένδειξη και το πάχος του δέρματος. Αυτό επιτρέπει μια πιο επιλεκτική και πραγματικά εξατομικευμένη θεραπεία. Επιπλέον, η μικρή κεφαλή του μηχανήματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία δύσκολων και/ή ευαίσθητων περιοχών, για παράδειγμα γύρω από τα μάτια, τα χείλη και την περιοχή της μύτης.

Η μέθοδος μικροβελονισμού θεωρείται μια φυσική θεραπεία καθώς χρησιμοποιεί τον φυσικό μηχανισμό επούλωσης του δέρματος, χωρίς κανένα κίνδυνο ανεπιθύμητων αντιδράσεων και πολύ μικρό χρόνο αποκατάστασης. 

Ενδείξεις για τη θεραπεία Microneedling:

Λόγω της ευελιξίας της, η μέθοδος αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πρόσωπο, το λαιμό, το ντεκολτέ και σε περιοχές του σώματος όπως τα χέρια, τα μπράτσα, τη κοιλιά, τους μηρούς και πολλά άλλα.

  • Χαλαρό δέρμα
  • Φωτογήρανση
  • Δυσχρωμίες/Υπερχρωματισμός
  • Ουλές ακμής / ουλές μετά από τραυματισμό
  • Ραγάδες
  • Κουρασμένο, θαμπό δέρμα
  • Ανοιχτοί πόροι

Είναι επώδυνη η θεραπεία Μικροβελονισμού;

Η θεραπεία δεν είναι καθόλου επώδυνη καθώς γίνεται χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας.

Πότε γίνονται αισθητά τα αποτελέσματα;

Τα πρώτα αποτελέσματα είναι εμφανή 1 ή 2 εβδομάδες μετά την 1η συνεδρία. Το δέρμα αρχίζει να φαίνεται και να αισθάνεται πιο φωτεινό και πιο φρέσκο, ενώ τα αποτελέσματα συνεχίζουν να βελτιώνονται για αρκετές βδομάδες μετά τη θεραπεία.

Ανάλογα με την ένδειξη και την έκταση του προβλήματος, απαιτούνται συνήθως 3-10 συνεδρίες με διάστημα 2-3 εβδομάδων μεταξύ των συνεδριών.

Υπάρχουν αντιδράσεις στη θεραπεία Microneedling;

Μια ήπια ερυθρότητα μπορεί να εμφανιστεί αμέσως μετά τη θεραπεία, η οποία συνήθως υποχωρεί μέσα σε λίγες ώρες και δεν διαρκεί περισσότερο από 1-2 ημέρες.

Ο μικροβελονισμός ενεργοποιεί τους φυσικούς μηχανισμούς επούλωσης του δέρματος, επομένως είναι πολύ ασφαλές και δεν αναμένονται οποιεσδήποτε ανεπιθύμητες παρενέργειες από τη θεραπεία.

Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο πρέπει να αποφεύγεται, ενώ συνιστάται ιδιαίτερα η χρήση αντηλιακής προστασίας. Επιπλέον, ο γιατρός ή ο θεραπευτής θα συστήσει ειδικά αναζωογονητικά/αντιοξειδωτικά προϊόντα για χρήση στο σπίτι.

Οποιαδήποτε θεραπεία με λέιζερ, λειαντική/χημική απολέπιση και αποτρίχωση θα πρέπει να αποφεύγονται για τουλάχιστον 10 ημέρες πριν και μετά τη διαδικασία μικροβελονισμού.

Μπορεί το Microneedling να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες;

Ανάλογα με την ένδειξη που χρησιμοποιείται για το Microneedling  μπορεί να συνδυαστεί με ενέσιμη μεσοθεραπεία, μεσοθεραπεία PRP, Accent RF, Ultraformer HIFU, Matrix IR, SRF, iPIXEL, ανόρθωση με νήματα κλπ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

IDEAL AESTHETICS NICOSIA

G. Nicolaou Tower, 2nd and 3rd floor
205 Strovolos Ave.
2049 Strovolos, Nicosia, Cyprus

[email protected]
Tel: +35722769300
Fax: +35722761720

WORKING HOURS
Mon – Fr: 9:00 – 19:30
Sat – Sun: Closed

IDEAL AESTHETICS LIMASSOL

Suite 101 3 Tzeni Karezi St.,
Agia Fylaxi,
3135 Limassol, Cyprus

[email protected]
Tel: +35725746300

WORKING HOURS
Mon: Closed
Tu. – Fr.: 10:00 – 18:00
Sat.: 9:00 – 17:00
Sun: Closed

ARETAEIO HOSPITAL

Plastic and Reconstructive Surgery
55-57 Andreas Avraamides,
2025 Strovolos, Nicosia, Cyprus

[email protected]
Tel: +35722200421
Fax: +35722761720

WORKING HOURS
24 hours service